EAU, Abu Dhabi

A gargantuan green wall in the courtyard of a five start hotel. Feel nature’s luxury.

Year

2011

Project

Verdaus – landscape architects

Landscaping

Verdaus – landscape architects

Builder

Siji Greenhouse

The Challenge

To create an inviting outdoor space in a walled in space next to a hotel reception. The demanding weather, which is extremely hot, and the need to maximise the available space led to a solution where plants are the main element to a comfortable area.

The Solution

The vertical garden which covers the bordering wall is the key feature in this room. Instead of the massive lacklustre wall, there’s a lush vertical garden whose aesthetic effect and freshness create a green oasis. The silence and end-of-day refreshing feel are inviting and the amount of space is not diminished.

Minigarden Vertical (modules)

Plants

+

Width

25.87m
*

Height

2.73m